Как да тестваме антивирусната си защита

Keywords: Антивирусна програма, Антивирусна защита, Антивирус тест, Компютър тест вируси, Сканиране компютър вирус, LeakTest, Dr.WEB, Online computer test

Тестове за нивото на антивирусната защита на вашия компютър

1.Comodo Firewall Pro - Online Tests – Тук ще намерите три теста, с които да проверите колко добре Ви защитава, използваната от Вас защитна стена.

Първият тест се нарича "Comodo Parent Injection Leak Test". Необходимо е да изтеглите специална програма, която ще извърши три опита да се свърже с друг компютър и да му изпрати написан от вас текст. Ако защитната Ви стена е добра и е с правилни настройки, тя ще Ви попита дали да позволи на програмата да осъществи връзката. Това означава, че тестът е успешен и сте добре защитени. Не трябва да разрешавате или блокирате достъпа за постоянно, за да бъдат извършени правилно и останалите тестове.

Вторият тест се нарича "Comodo HIPS and Firewall Leak Test". Отново е необходимо да изтеглите специален софтуер, който ще извърши 5 теста, за да провери дали сте уязвими срещу експлоити, сред които и rootkits. Програмата е подходяща за тестване на антивирусната Ви защита. Третият тест се нарича "Hacker Guardian" и с него може да извършите онлайн сканиране на компютъра си за уязвимости. Тази услуга е подходяща за собственици на уеб сайтове, но при безплатния лиценз може да сканирате само вашият IP адрес.

2.Welcome to ShieldsUP! - Shields Up! е безплатна услуга за проверка на сигурността на Вашата Интернет защита. Прочетете внимателно упътването и сканирайте компютъра си.

3.LeakTest - Програмата Leak Test проверява дали е възможно да се свърже с Интернет като преодолее защитната Ви стена. Ако не успее - Вие сте защитен добре.

4. The Spycar Project - От този сайт може да свалите програми, симулиращи поведението на компютърни вируси и друг зловреден софтуер. Ако антивирусната програма Ви предупреди за опасни файлове при тяхното стартиране или сваляне, това означава, че имате добър антивирусен софтуер или разработчиците му са наясно с тези тест файлове и са програмирали програмата да ги открива. Може да тествате антивирусната си програма и с Trojan Simulator. Тази програма симулира поведение на троянски кон.

5.Dr.WEB – Това е сайт, на който може да сканирате файлове с големина до 12 МВ. Просто копирайте линка до файла в посоченото поле и натиснете бутон Scan.

6.Free Dr.Web LinkCheckers for your browsers – Посредством този сайт може да извършите онлайн сканиране на компютър за вируси, директно от сървър на компанията F-Secure (известна с разработката на антивирусната си програма F-Secure Anti-Virus) и ще ви бъде изведен резултата от това сканиране. Разбира се трябва да имате много бърза Интернет връзка, което за съжаление е все още лукс в България. Тестването може да бъде извършено само с Internet Explorer, заради необходимостта от ActiveX. f

7.Take the Kaspersky Challenge: See what your current antivirus is missing - От Касперски са Ви предоставили две възможности - да се подложите на онлайн сканиране за компютърни вируси и друг зловреден софтуер като изберете бутон Kaspersky Online Scanner или да проверите само отделни файлове за вируси с бутон Kaspersky File Scanner. Изборът е ваш.

8.avast! Online Scanner - Това е онлайн антивирусен скенер на Alwil Software, с който може да проверявате съмнителните файлове на компютъра Ви за наличие на вируси, троянски коне, червеи и друг зловреден софтуер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Собствено Търсене

за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !