Съединението прави силата

Съединението прави силата - това познато ли ви е ?


Нека всички българи си подадем ръка и кой с каквото може да помага на ближния си !

"Съединението прави силата" е най-известния девиз в България и надявам се повечето от вас знаят на кое важно място точно е изписан !?!?

Най-жалкото е че много рядко се сещаме за това послание наследено от великите създатели на нашата държава.Една шепа народ с толкова богата история и културно наследство, толкова битки спечелени от далечното "681 лето" , много други народи ни завиждат като прочетат "История на България", но за съжаление българският войнски дух е останал само на хартия.




  • Не сте ли се запитвали някога "Защо джанам тази наша държавица така и не върви нагоре?" Ами ако вникним в нашето ежедневие по-обстойно и се позамислим малко повече върху самите себе си, ако всеки един от нас реално признае грешките си, които "умишлено" допуска нарушавайки не само регламентираните български закони, но и моралните човешки правила със сигурност ще намерим отговор на по-горе зададения въпрос.

  • Не сте ли се запитвали някога "Защо много други нации преуспяват", а ние все вървим надолу и надолу.За тези българи които не са ходили да живеят зад граница е малко по-трудничко да знаят правилната формула на успеха.Тези от нас имали щастието да пребивават по дълго в друга държава от така наречените "развити страни" и "преуспяващи икономики" са усвоили и намерили решението на така прословутата формула .Много от тези сънародници са разбрали, че ако всеки гражданини на една държава е по-добър и помага на стоящия до него, а не вещае злоба и злорадство пътят към успех е реалност.

  • Не сте ли се запитвали някога "Защо българите в чужбина не искат да се завърнат тук, мястото където са родени и мястото, което много им липсва"?. Отговорът е много лесен и ние всички го знаем, но много малко из между нас ще признаят, че познават тази материя.Но защо? Защо ние не искаме да се променим и да станем по-добри, да се стараем да си помагаме, да не злобеем към този който се откроява с идеи и новаторство, този който желае да подобри стандарта на живот, но не чрез измама и минавайки през задните вратички, а по начин, по който го правят много други страни.Дори Китай - название което преди години означаваше само милярдна паплач и мизерия вече е светлинни години пред България. Не ви ли е обидно скъпи българи?

  • Не сте ли се запитвали някога "Какво вещае бъдещето за българския народ, за нашето следващо поколение, за вашето собствено дете"? Нима желаете то да продължи вашия начин на живот?Да продължи да се държи като канибал и да се самоизяжда такова бъдеще ли му вещаете?Да продължи да убива приятелите си без причина или просто защото трябва да подражава на вас т.е. на всички нас и нашето настоящо поколение?Със сигурност не е така, но защо всички ние не искаме да се променим?

Пожелавам на всички Вас да се замислите сериозно по темата "Как да помогнем на България и на самите себе си" ?

Нека всички станем по-добри българи и да докажем на света, че сме силна нация!

Нека всеки кой с каквото може да помага да другите и ще се убедим, че това е пътя към успеха!

Тук на тези страници ще се опитам да изразя собствения си житейски опит и да дам полезна информация и съвети на тези, които се нуждаят от такива.Аз съм излекувана от традиционния български егоизъм и с удоволствие ще предоставя собствения си опит и знания на всеки от вас, който желае да се усъвършенства и израства.Всички сме чували популярния израз "Информацията е ценна и струва пари", но аз ще ви предоставя такава напълно безплатно, нещо на което ние в тази държава не сме научени.Защо моите познания да не се окажат полезни и решаващи за някои от вас, защо съдбата да не е благосклонна?Познавам хора с много голям потенциал в тази държава, но пък не притежават въображение и идеи, които да реализират, нямат рутина и опит, не са се сблъсквали с нуждата да вземат важни решения и да поемат рискове.

Човек винаги има полза и нужда от приятелска заръка и свежи идеи нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Собствено Търсене

за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !