Живей и работи в Амерка! Мечта или . . .

Живей и работи в Америка !
Мечта или реалност? Това зависи от самите вас!

  • Продължение на статията

  • цялата статия

    Здравейте! Нека ви разкажа за живота в САЩ , плюсовете и минусите да живееш и работиш там и има ли база за сравнение България-Америка? Живяла съм пет години в Америка и мога да твърдя, че това е достатъчно време за да разбереш каква е разликата между социално уредения живот там и хаотичното съществуване тук в България.Далеч съм от мисълта, че съм експерт по темата, но все пак много материя от американската мечта съм усвоила от личен опит и спокойно мога да развивам тази тема.В тази статия ще се опитам да помогна на тези, които имат възможност да заминат в щатите , но по някакви собствени притеснения все още не се решават.Ще се опитам да обясня на онези, които разпространяват чужди мнения с абсолютно невярна информация за тази бих казала перфектно устроена държава, мнения получени индиректно и то от нереализирани българи имали златната възможност да пребивават в Америка, но поради ограничения си капацитет или ориенталския манталитет(запазена марка за някои балкански народи) са се провалили там и най-позорно се завръщат обратно в България.

    Да замина за САЩ или не?
    За последните 20-ина години там са се преселили към 250 хил. българи.
    Само в лотарията “Зелена карта” годишно получават право за работа към 2500 души, които водят със себе си семейство, роднини. Отделно в САЩ учат около 6000 български студенти, много от които ще останат там. Работа се получава и по други пътища, освен с лотарията “Зелена карта”. Но всеки, който спечели заветния документ, се замисля дали да поеме риска?

    Нека продължим с темата "Лесно ли се взима решение да заминеш в America"

    Липсата на информираност по принцип е най-притеснителното нещо, когато човек вече обмисля тази идея.Лошото на нас българите е, че никога не се подкрепяме и всеки се стреми да запазва полезната информация за себе си като даже подава погрешни координати умишлено и се надява някой ден "да се порадва на теглото на другите", въз основа на незнанието и непознаването на новата материя и обстановка.Много наши сънародници умело поддържат две лица в себе си-едното добрият приятел готов винаги да ти помогне(но саво на думи) и "дявола", който така лекичко с финес те подвежда към пропастта.Ако наистина успее да те подведе това му носи удовлетвореност, че ти си в беда и "терзаеш", или в много други случай този българин-дявол те довежда до безтегловност, за да се възползва от теб-морално или материално(в повечето случаи).На ме лично в началото, когато пристигнах в щатите българи са ми търсили такса от $50 ,за за ме заведат в банка да си отворя сметка.Колкото и идиотски да ви звучи това е истина.Именно поради многото легенди разказвани от хора, които живеят или са живяли в Америка българина кандидат да замине за там е силно затруднен в мислите си.Моят съвет е: не слушайте кой какво ви разправя!Ако сте на път за да заминете и нямате близък роднина,който наистина може поне малко да ви помогне не изпадайте в паника.
    Съвет:

  • Постарайте се повечко върху изучаването на англииски език,ако евентуално не сте на поне някакво средно ниво.Това е най-важното за едно гладко начало!!!

  • Излезте от "лунното" затъмнение!Как?В интернет е пълно с всякаква информация относно вашето заминаване-било то за приложения и закони в България при напускането за по-дълъг период или пък условия и закони за пребиваване в САЩ.

  • Ако не сте много добър с владеенето на компютър и работа с интернет добре е да направите нещо по въпроса.Имайте в предвид,че в щатите тази техника отдавна е навлязла по всички сфери на социалния и трудовия живот.

  • Седнете и помислете добре дали сте готови да работите по около 15 часа на и почти без почивен ден(поне така ще бъде в началото).
  • Готови ли сте коренно да промените живота и най-вече навиците си.

    Темата за навиците е много дълга и аз ще отделя специално пространство за нея т.е. ще напиша една статия само за добрите и лошите навици на българина,коита при заминаване в чужбина се налага коренно да се променят.Ще бъде много атрактивна публикация,така че ако ви интересува следете блога ми.

    Следваща важна тема

    От какво трябва да се лишиш,след като пристигнеш в Америка?

    Вижте цялата статия >>

    Ако ви е доскучало пробвайте тази игричка !!!







  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Собствено Търсене

    за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


    Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !