Анна Владимирова-"Трудният път към успеха"


Защо всички българи си мислят, че в Америка лесно се постига всичко?




"Защо всеки българин говори за Америка, като че веднага щом слезе от самолета последна класа, разбира се ще получи нещо. За надяващите се ще кажа, че повече от 80%от българите, прибрали се от Америка, плямпат глупости. Това мога да го докажа с това, че аз живея в Америка и познавам повечето българи, живеещи в или около щата, в който живея.

За живота в Америка мислете като за начално стъпало. Дори и с добри дипломи тук в държавни учреждения не можете да работите, ако не сте гражданин на щатите, което значи работа за чистачи. За някои се понася за други не и те се прибират като бити кучета в България без пари и с друго мислене. Да, вярно е, че стандартът на живот е друг, но той е просто в норма. Яденето, колите и дрехите са нищо. Но работният ден почва в 5:30 и завършва към 10:00 ако си късметлия. За почивни дни да не говорим, това може би сте го чували и преди, но след толкова време работа, просто не ти и остават сили да мислиш за колата, която караш и храната, която ядеш. Затова ги има и тези преуспяващи fast food заведения, защото хората нямат време да си готвят или пък да разпускат. Да, някой бил казал, че е успял. Това е толкова трудно и такава лъжа! Още няма да забравя един българин, който се снима до чуждо BMW и чужда къща и каза на родителите си, че това е неговият дом и кола. Защо излъга и аз се чудя. Почти всеки българин, обадил се по телефона, започва разговора с "Аз съм много добре, мен не ме мислете, вие как сте?"

В България е зле, но от мой личен опит ви казвам - вървете за Европа. Първо, че е трудно за гражданство и второ, че дори не знаят, че България съществува. Американците знаят повече за Румъния, отколкото за нас, а тези, които знаят за нас и са били на екскурзия, повече не щат и да стъпят заради циганите, крадящи портфейли, таксиджии обирджии и много такива истории съм чувала.

Всичко, написано по-горе, е лично видяно от светогледа на автора, така че възможни са и други становища, но благодаря че прочетохте част от писанията ми. Тук вече е един през нощта и аз ще приключвам, но пак ще пиша. Мотивирах се много за тази тема от прочетените теми в този сайт. Всеки си има становище, но когато си тук и си живял много години, имаш и опит. Познавам много хора, както видни, така и обикновени селяци, но тук аз се научих да се смирявам, за да оцелея във втория по скъпотия щат в Америка, където всичко е поне два пъти по-скъпо и работата два пъти по-малко.

Ако сте силен дух, направете тази крачка, но ако не ви се започва от начало и сте със самочуствието на професор, само ще си похарчите парите за билет до Америка и обратно. Не знам, но предполагам, че в Европа ще да бъде по-лесничко, пожелавам успех на новобранците и бъдете силни!"

Статията е написана от Анна Ангелакиева Владимирова и публикувана на страниците на електронен вестник bgreporter dot com.




Какво остава да видите още по темата "Какво им липсва на българите в Америка?"

  • Защо поета Владимир Левчев се завърна в България?
    след 13 годишен престой и превъзходна кариера в USA.


  • Джеимс Бъндлер от Denver щата Colorado казва

    - "Американците не са свободни хора . . .Избрах да живея в България . . . Тук всичко е старо и мръсно"




    Продължете да четете по темата >>
  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Собствено Търсене

    за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


    Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !