Всичко за индокитайския тигър

История

Индокитайския тигър е по-тъмен и по-малък от Сибирския и Бенгалския тигър, има по-къси и тесни резки. Дължината на тялото при мъжкия тигър е от 2,6 до 2,9 м и тежи 150 - 200 кг,дължината на тялото при женския тигър е 2,3 - 2,6 м и тежи от 100 до 130 кг. Храни се с диви прасета, елени и едър див добитък. Женската забременява на 2 - 3 години. Бременноста трае около 100 дни и се раждат от 1 до 5 малки, които са беззащитни и слепи, след 8-та седмица са готови да следват майка си, а след 6-я месец се учат да ловуват. Стават самостоятелни след година, година и половина. Населяват хълмисти и планински местности, повечето от които се срещат по границите на отделните държави. Срещат се в Тайланд, Южен Китай, Камбоджа, Лаос, Виетнам и полуостров Малайзия. 4 или 5 индивида заемат теритоя от 100 квадратни километра. Застрашен вид за които се смята, че на свобода има 1200 - 1800 индивида.Живее 10 - 15 години.
Индокитайският тигър (Panthera tigris corbetti) подвид на тигъра е разпространен в Южен Китай, Лаос, Тайланд, Виетнам, Бирма и Камбоджа.
Обитава отдалечени, хълмисти гори до планински местности, повечето от които лежат по границите между държави. Достъпът до тези области е често ограничен и биолозите на скоро разрешиха ограничени пропуски за изследвания на пространствата. Като резултат, сравнително малко се знае за положението на тези тигри в дивия свят. Той е по-малък от Бенгалския и с по-тъмна украска от него, с по-къси и тесни шарки.
Снимки на Индокитайски Тигър
Снимки на други хищници
Всичко за Косатките
Всичко за Лъвовете
Всичко за Леопарда
Всичко за Гепарда
Всичко за Сибирския Тигър
Всичко за Бенгалския Тигър
Всичко за Суматрийския Тигър
Всичко за Южнокитайския Тигър
Изчезнали Видове Тигри
Хиеново Куче
История на ХиенитеНяма коментари:

Публикуване на коментар

Собствено Търсене

за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !