Изчезнали видове тигри

Три вида тигри са изчезнали през 70-те години, това са Каспийски тигър - Panthera tigris virgata, Явански тигър - Panthera tigris sondaica и Балийски тигър - Panthera tigris balica.
Балийски тигър - Panthera tigris balica. Изчезнал около 1940 г. той е с най-малки размери от 8-те вида тигри. Живял е на остров Бали. И тук едни от причините за изчезването му са увеличаване на човешкото население, изсичане на горите за селскостопаниски нужди и съотвено намаляване на средата за живот на тигрите.
Явански тигър - Panthera tigris sondaica. Изчазнал е между 1970 - 1980 г. Населявал е Индонезийския остров Ява. Една от причините за изчезването му е увеличаване броя на човешкото население, от което следва изсичане на горите, което води до коренно намаляване на естествената среда за живот на тези тигри. Те са били безпощадно изтребвани и отравяни от ловджий. Има слухове, че няколко тигри са били видяни в Източен Ява, в парка Меру Бетири. Тези тигри е много вероятно да са леопарди видяни от далечно разтояние
Каспийски тигър - Panthera tigris virgata. Този вид е изчезнал през 1980 г. Населявал е Афганистан, Турция, Иран, Монголия и централните азиатски части на Русия.
"Оцветяването има сходство с това на Бенгалския тигър. През зимата козината е дълга и има грива по корема и тила. Има около 100 Каспийски тигъра, но тяхната бройка изглежда се увеличава." - Този текст е написан през 1975 г, и след 5 години Каспийския (известен и като Hyrcanian и Turan) тигър бе обявен за изчезнал.
Снимки на други хищници
История на Косатките
Всичко за Лъвовете
Всичко за Леопарда
Всичко за Гепарда
Всичко за Сибирския Тигър
Всичко за Бенгалския Тигър
Всичко за Индокитайския Тигър
Всичко за Суматрийския Тигър
Всичко за Южнокитайския Тигър
Хиеново Куче
История на ХиенитеНяма коментари:

Публикуване на коментар

Собствено Търсене

за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !