Паразити, Бълхи, Кърлежи, Ушна краста! Симптоми и лечение!

Keyword: Болести от паразити, Яйца паразити, Ухапване, Сърбеж, Бактерии, Инфекция, Краста, Червени пъпки, Зачервена кожа

Превенцията и лекуването на паразити и болести, засягащи вашето куче, е едновременно досадно и скъпоструващо. Както при всяко третиране, използвайте само безопасни за животното продукти, следвайте внимателно инструкциите от етикета и се консултирайте с вашия ветеринарен лекар преди да започнете програма за лечение. Ето някои от най-често срещаните проблеми, за които трябва да бъдете особено бдителни:

Бълхи
Тъй като бълхите постоянно снасят яйцата си върху кучето, в къщата и на двора, съществува постоянен източник на нова зараза. Затова, ако не третирате едновременно и кучето, и средата, съществува опасност никога да не успеете да постигнете контрол върху ситуацията.

Сърбежи
Ако смятате, че ухапванията от насекоми карат вашето куче да се чеше, посетете ветеринар преди да започнете лечение. Чешенето може да е причинено също и от алергия. Най-често срещаните алергии са от бълхи. Налице е риск кучето да стане алергично към слюнката на бълхите. В резултат на това всяко ухапване на бълха води до силен сърбеж, зачервяване на кожата и малки червени пъпки. Само няколко ухапвания върху силно алергично животно са достатъчни, за да дадат тежки последствия. Растения, полени, насекоми, а понякога дори и храна са сред алергените, предизвикващи силен сърбеж. Лечението зависи от работата ви с ветеринар по идентифицирането и отстраняването на алергените.

Ушна краста
Ушната краста се причинява от малки паразити, които живеят на повърхността на кожата на ушните канали. Те пробиват кожата, за да се хранят, причинявайки възпаление и дискомфорт. Ако този проблем не се третира и остане без лечение, може да се стигне до бактериална инфекция и загуба на слуха.


Симптоми:

  • силно и упорито чесане около ушите;
  • клатене на главата;
  • неспокойно държание;
  • ушите са болезнени при допир и животното вие от болка;
  • кафяво вещество по ушите;
  • неприятна миризма.


    Кучетата с дълги, клепнали уши са по-податливи на заразяване с ушни кърлежи. Неудобството се дължи на факта, че движението на въздуха в ушите е ограничено, а това подобрява условията за инфекции и развитие на бактерии. Ако се открие ушна краста в къща с множество домашни любимци, е напълно допустимо при лекуването на едно от засегнатите животни кърлежите да преминат в друг приемник. Най-добрата предпазна мярка е да третирате всички против кърлежи.


    Виж още: Дерматит! Себорея! Алергия към треви!





  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Собствено Търсене

    за най-доброто търсене използвай най-бързата търсачка на Google !


    Интересна статия за възможностите и перспективи за икономически растеж и развитие на туризма в Пиринския край! Един от "оазисите" на България !